PRODUCT ZOEKEN

Onderwijs

Scholen hechten tegenwoordig veel meer belang aan de behoeften van zowel hun leerlingen als de bredere gemeenschap.

Schoolgebouwen zijn vaak luidruchtig en zeer veelzijdig, een echte mix van multifunctionele ruimtes. De bouwmaterialen in zo’n omgeving moeten gemakkelijk te onderhouden, veilig en duurzaam zijn. Op basis van haar uitgebreide ervaring in de onderwijssector heeft ROCKFON een checklist van 10 punten opgesteld die klanten helpt om het juiste plafond te kiezen.

Akoestisch comfort

Het akoestische comfort in scholen is erg belangrijk: hoge geluidsniveaus en een slechte ruimtelijke akoestiek hebben een grote invloed op de kwaliteit van het onderwijs en het leervermogen van de leerlingen.

Duurzaamheid

Bouwmaterialen in schoolruimtes waar veel activiteiten plaatsvinden, moeten lang meegaan.

Veilige bouwmaterialen

Veilige bouwmaterialen gebruiken is erg belangrijk. Deze materialen moeten voldoen aan de brandpreventievereisten en de gebruikers van een gebouw geruststellen.

Design

Schoolgebouwen moeten hun eigen ‘merk’ en identiteit uitstralen om docenten en studenten aan te trekken. De bouwmaterialen moeten dan ook unieke, inspirerende ontwerpen mogelijk maken.

Facility management

Scholen zijn gebouwd voor de lange termijn en denken nu al aan hun toekomstige behoeften. De bouwmaterialen moeten daarom gemakkelijk te onderhouden, flexibel, aanpasbaar en robuust zijn.

Renovatiepotentieel

Bestaande schoolgebouwen moeten inspelen op nieuwe behoeften en eisen, maar met respect voor de oorspronkelijke architectuur. De renovatiebudgetten zijn meestal beperkt.

Binnenklimaat

De bouwmaterialen in scholen mogen geen negatieve invloed hebben op de gezondheid van de leerlingen of leraren en moeten bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

Duurzaamheid

De bouwmaterialen in scholen moeten het milieu zo weinig mogelijk belasten.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie en thermische massa zijn cruciale factoren die het ontwerp van hedendaagse scholen mee sturen. Vaak resulteren deze oplossingen in akoestische uitdagingen.

Ruime ervaring met schoolinrichting

Beslissers die groen licht moeten geven voor het ontwerp en de renovatie van gebouwen, zijn altijd op zoek naar betrouwbare partners. Specialisten die over de expertise beschikken om een optimale omgeving en een maximaal comfort te creëren voor de gebruikers.

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order