PRODUCT ZOEKEN

Industrie

Er moet veel aandacht gaan naar het creëren en behouden van aangename akoestische omstandigheden

De plafondvereisten in de industriële sector hangen af van wat er wordt geproduceerd en opgeslagen in de gebouwen. De zware industrie kent andere eisen dan de voedingsmiddelensector, een werkplaats of een houtopslagplaats. Vaak is een verlaagd plafond niet mogelijk door de voorzieningen in de productiefaciliteit. Baffles en wandpanelen zijn dan ook van oudsher een goede keuze in industriële gebouwen.

Bij het ontwerp van productiezones spelen heel wat criteria mee. Geschikte lichtomstandigheden, een hogere brandveiligheid en in sommige gevallen een optimale hygiëne zijn belangrijke factoren. Bij industriële toepassingen zijn de geluidsniveaus in het algemeen veel hoger dan in andere werkomgevingen. Er moet in dat geval meer aandacht gaan naar comfortabele akoestische omstandigheden voor de werknemers en de mensen die in de buurt wonen.

Doorgaans erkent men dat er een kwantificeerbaar risico op gehoorschade bestaat als je dagelijks wordt blootgesteld (8 uur of meer) aan continue geluidsniveaus tussen de 85 en 90 dB. Om de beste akoestische omstandigheden in een industriële omgeving met lawaaierige machines op harde vloeren te garanderen, moet de nadruk worden gelegd op het gebruik van geluidsabsorberende materialen.

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order