PRODUCT ZOEKEN

Gezondheidszorg

Eigenaren van zorginstellingen dragen architecten vaak op om comfortabele, veilige en verzorgende patiëntgerichte zorgomgevingen te ontwerpen.

Opeens gaat het bij het ontwerp niet alleen over uiterlijk en indeling. Ook akoestiek, hygiëne, brandveiligheid en duurzaamheid zijn voortaan van belang. De plafonds van ROCKFON bieden rendabele oplossingen die de belangrijkste uitdagingen van de gezondheidszorg helpen aan te pakken.

Design

In de gezondheidszorg stapt men tegenwoordig af van de harde, koude sfeer van vorige generaties. Voortaan zet men in op een warmere omgeving met veel verschillende designelementen. Een plek die een meer esthetische aantrekkingskracht en hotelachtige sfeer biedt.

Hygiëne

In veel landen is het aantal ziekenhuisinfecties erg hoog. Facility managers, ziekenhuisdirecteuren en zorgverleners hechten er dan ook veel belang aan. Bouwmaterialen in zorginstellingen mogen geen negatieve invloed hebben op de beheersing van de luchtzuiverheid, wat essentieel is als je de verspreiding van infecties wilt voorkomen. Ze moeten duurzame oppervlakken combineren met goede hygiënische eigenschappen en gemakkelijk te reinigen en desinfecteren zijn. Zonder dat ze hun fundamentele functionele en esthetische kenmerken verliezen. De plafondpanelen van ROCKFON zijn gemaakt van waterafstotende steenwol die geen voedingsbodem vormt voor micro-organismen.

Akoestisch comfort

Ongewenste geluiden kunnen een nadelig effect hebben op patiënten en het personeel. De juiste akoestische omgeving bevordert dan ook een snel herstel en de revalidatie van de patiënt. Sterk geluidsabsorberende plafonds van ROCKFON verhogen de zaalakoestiek en helpen de afleidende geluiden in een zorginstelling te beperken. Denk maar aan stemmen in de verte, machines, voetstappen en druk trolleyverkeer in de gangen. Geluidisolerende plafonds van ROCKFON versterken bovendien het gevoel van vertrouwelijkheid en privacy in de kantoren van de artsen en in de onderzoeksruimtes.

Brandveiligheid

In sommige delen van een ziekenhuis is evacuatie bij brand bijna onmogelijk. Intensive care-afdelingen, operatiekamers en neonatologieafdelingen zijn goede voorbeelden daarvan. Brandveiligheid is dan ook een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen van complexe ziekenhuisgebouwen met veel verkeer. Niet-brandbare klasse A-materialen zoals steenwolplafonds van ROCKFON beperken de verspreiding van vuur, verlagen de kans op rook en druppels en blijven stabiel bij brand.

Duurzaamheid

De zorgsector loopt voorop in de ontwikkeling van duurzame gebouwen. Om hun economische, ecologische en sociale doelstellingen te bereiken, moeten beslissers een leverancier kiezen die duurzame en veelzijdige plafonds kan vervaardigen uit een hernieuwbare natuurlijke grondstof. Een leverancier zoals ROCKFON.

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order