PRODUCT ZOEKEN

Vochtbestendigheid en dimensiestabiliteit

ROCKFON plafondpanelen zijn dimensiestabiel, zelfs in de meest extreme omstandigheden tot 100% RV.

In gebouwen in aanbouw die nog niet volledig gesloten zijn of waar de gebruikte bouwmaterialen nog niet droog zijn, kunnen vochtproblemen ontstaan. In natte ruimtes zoals zwembaden en sanitaire toepassingen, maar ook in grootkeukens, kan de luchtvochtigheid hoog oplopen.

Luchtvochtigheid kan de structuur van bepaalde plafondpanelen verzwakken, die dan op hun beurt hun vorm verliezen onder hun eigen gewicht. Hierdoor ziet het plafond er niet langer harmonieus uit en kunnen plafondpanelen in extreme gevallen zelfs uit het ophangsysteem vallen.

De meeste ROCKFON producten in standaard afmetingen worden geclassificeerd als 1/C/0N. Dit betekent dat ROCKFON plafondpanelen dimensiestabiel zijn, zelfs bij luchtvochtigheidniveaus tot 100% RV. Gezien bouwvocht geen enkele invloed heeft op ROCKFON plafondpanelen, kunnen ROCKFON plafonds geplaatst worden bij temperaturen van 0 tot 40 graden Celsius. Dit betekent dat geen acclimatisering nodig is en dat het mogelijk is om ROCKFON plafondpanelen te plaatsen in een vroeg bouwstadium (als de ramen nog niet geplaatst zijn) zonder risico op doorbuiging van de plafondpanelen. ROCKFON plafondpanelen houden hun superieure eigenschappen, zelfs in niet frequent verwarmde of onverwarmde ruimtes.

Het lichtgewichte, maar toch stabiele niet-hygroscopische karakter minimaliseert het eindgewicht van het volledig geïnstalleerde plafond. Zo zijn er ook minder hangers nodig voor de installatie.

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order