PRODUCT ZOEKEN

Thermische isolatie

Steenwol biedt een superieure thermische isolatie

De thermische isolatiewaarde is een combinatie van thermische geleidbaarheid, gemeten volgens EN12667 en de dikte van het materiaal. De thermische geleidbaarheid (λ) wordt uitgedrukt in W / mK. Hoe kleiner de λ-waarde, hoe beter de thermische isolatie van het materiaal. Materiaal wordt gedefinieerd als thermisch isolerend, indien de λ-waarde kleiner is dan 0,060 W/mK.

De thermische bestendigheidswaarde als eenheid van het specifieke materiaal (bijv. de plafondpanelen) wordt uitgedrukt in R en kan als volgt gecalculeerd worden: R = m/λ (in m2K/W). Waarbij m de dikte van het materiaal aanduidt en λ de thermische geleidbaarheid van het materiaal.

In bepaalde situaties in gebouwen kan de uitstekende thermische isolatie van de steenwolplafondplaten van ROCKFON het verschil maken.

Typische voorbeelden zijn winkelcentra boven parkeergarages, gebouwen met platte daken en oude gebouwen met koude kelders.

In zulke situaties moet je de producten van ROCKFON zien als een onderdeel van de totale thermische isolatieoplossing, rekening houdend met de bouwfysische eigenschappen (bijv. condensatie, koudebruggen voorkomen enz.).

Productvergelijking op basis van thermische geleidbaarheid
Standaard ROCKFON plafond (20mm)0,037 W/mK
Hardmineraal0,052-0,057 W/mK
Gipskarton0,230-0,460 W/mK
Beton1,300-1,900 W/mK

Overzicht van R-waardes (in m2K/W) als bijdrage tot de Rc-waarde van enkele frequent gebruikte plafondpanelen 
Standaard ROCKFON plafond (20mm)0,54
Sonar Activity (40 mm)1,00
Hardmineraal (18 mm)0,33
Gipskarton (12 mm)0,04

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order