PRODUCT ZOEKEN

Het belang van akoestiek

Akoestische correctie is essentieel om een aangename binnenomgeving te creëren.

Steenwol is van nature een sterk geluidsabsorberend materiaal. Plafonds van ROCKFON hebben dan ook uitstekende akoestische eigenschappen. Zo bereikt u een hoog akoestisch comfort zonder dat u een plafond met kuiltjes, perforaties of gaten moet plaatsen. De akoestische prestaties van ROCKFON producten zijn in onafhankelijke en erkende laboratoria getest.

 • Meer dan 70% van de medeklinkers, uitgesproken door een leraar, wordt niet verstaan door leerlingen. (1)
 • In ziekenhuizen is een goede akoestiek zeer belangrijk bij het genezingsproces van patiënten, aangezien “ongewild lawaai” de hartslag, bloeddruk en ademhaling doet toenemen. (2)
 • In kantoren gelooft 70% van de werknemers dat hun productiviteit zou stijgen, als de omgeving minder lawaaierig zou zijn. (3)
 • In open kantoorruimtes ervaart 60% van de medewerkers lawaai als de meest storende factor. (4)


1) Onderzoeksproject ‘Speech Intelligibility in Classrooms’ (spraakverstaanbaarheid in klaslokalen), uitgevoerd door het Department of Building Engineering & Surveying (afdeling bouwtechniek en landmeting) van de Herriot-Watt University in Edinburgh.
2) Technisch gezondheidsmemorandum 08-01: Akoestiek
3) Julian Treasure, Sound Business, 2007
4) Nationaal Deens onderzoekscentrum voor de werkomgeving: ‘Noise from human activity’ (lawaai door menselijke activiteit)

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order