Rockfon ontwikkelt herbruikbare beursstand met Archival Studies

2 oktober 2023

De modulariteit van de multifunctionele beursstand maakt makkelijke demontage en hergebruik mogelijk bij evenementen, een nieuwe stap in de richting van een afvalvrije toekomst.

Modulair en duurzaam ontwerp van een beursstand in multiplex door Archival Studies Copenhagen.

De beursstand tijdens de eerste presentatie op de Workspace Expo in Parijs, Frankrijk.

Om de nieuwe akoestische designoplossingen te presenteren, is Rockfon een samenwerking aangegaan met het architectenbureau Archival Studies uit Kopenhagen om een nieuwe duurzame beursstand te ontwerpen.

Het concept, dat voor het eerst bij de Workspace Expo in Parijs in April 2023 werd onthuld, is ontworpen voor hergebruik en zal ook bij toekomstige beurzen en events worden gebruikt. Zo ook op de Workspace Design Show in Amsterdam die in oktober dit jaar zal plaatsvinden (bekijk het Rockfon evenementenschema hier).

Als onderdeel van de beursstand kunnen bezoekers de verschillende elementen van het nieuwe assortiment aanraken, voelen en ruiken in een grondstoffenbibliotheek. Hierbij horen vulkanisch gesteente – het hoofdbestanddeel van de Rockfon-oplossingen – en de bladeren, mos en bloemen uit alpenweiden die de tastbare oppervlakken van de Rockfon Senses akoestische wandpanelen vormen.

De beursstand bestaat uit een modulaire houten structuur, gemaakt van CNC-gefreesd gelamineerde multiplex. Het oppervlak van het hout verandert in de loop van de tijd, krijgt onvolkomenheden en belichaamt de innovatie en ervaringen die tijdens de evenementen worden opgedaan.

Na iedere beurs worden de lichtgewicht panelen gedemonteerd, ingepakt, getransporteerd en opgeslagen voor gebruik op het volgende evenement.

1/1
Er wordt veel afval gecreëerd in de beursindustrie. Met dit modulaire, herbruikbare concept hopen we anderen te inspireren om een soortgelijke aanpak te volgen.

Christian Klinge

Director of Design Solutions, Rockfon