PRODUCT ZOEKEN

NIEUWS

ALLE NIEUWSBERICHTEN

woensdag 8 juni 2016

ROCKFON introduceert de vernieuwde ROCKFON Contour baffle

ROCKFON introduceert de vernieuwde ROCKFON Contour baffle: verticale kaderloze akoestische plafondpanelen voor gebouwen met een industriële look, die snel en risicoloos te installeren zijn.

Air France & KLM lounge op de luchthaven van Schiphol

De kaderloze baffle bestaat uit een steenwolpaneel van 50 mm dikte die aan weerszijden is bekleed met een egaal mat-wit vlies. Op de kopse kanten van de baffle (zichtzijde en plenumzijde) zijn minuscule vellingkantjes aangebracht die zijn gecamoufleerd door een verf met een fijne korrelstructuur. Dit resulteert in een baffle met een homogene kantafwerking (lees: de steenwolstructuur is onzichtbaar) die eveneens zeer stootvast is. Hierdoor zijn beschadigingen tijdens de installatie nihil. Aan de zijde richting het plenum zijn twee pluggen voorgemonteerd waarin twee witkleurige schroefogen (4,5 mm diameter) worden gedraaid. Aan de ogen worden in lengte verstelbare rvs-ophangdraden (1500 mm) bevestigd. Dankzij de geprefabriceerde pluggen is foutief inschroeven van de schroefogen nagenoeg onmogelijk. Een aanslagje op het schroefoog voorkomt dat de schroef te ver in de plug wordt gedraaid. Deze installatiewijze voorkomt foutieve montage en verhoogt de installatiesnelheid doordat tijd voor het uitmeten van de positie van de schroefgaten wordt uitgespaard. ‘De ROCKFON Contour baffle maakt moderne, strakke akoestische plafondoplossingen mogelijk die risicoloos en snel kunnen worden geïnstalleerd’, licht Frank Winters, system development manager van ROCKFON toe.

Industriële look


Phoenix Academy, Telford, UK
Met de vernieuwde kaderloze baffle speelt ROCKFON in op de toenemende vraag naar esthetische akoestische plafondoplossingen voor gebouwen met een industriële look. ‘Baffles worden van oudsher toegepast in gebouwen met een grote ruimte zoals industriehallen en warenhuizen waar leidingen en kabels in het zicht mogen blijven. Doordat deze industriële look nu ook in gebouwen met andere gebruiksfuncties worden toegepast zoals kantoren, restaurant en hotels, zijn baffles ook daar een geschikte akoestische oplossing geworden.’ Baffles bieden in die gebouwen voordelen ten opzichte van traditionele plafondoplossingen zoals het systeemplafond. Zo bieden de baffles architecten veel meer ontwerpvrijheid; ze maken het bijvoorbeeld mogelijk om patronen en figuren te maken. De verticale panelen zijn ook geschikter voor gebouwen met betonkernactivering, omdat ze de luchtventilatie niet blokkeren. In het algemeen geldt dat er minder vierkante meter baffles nodig zijn om hetzelfde akoestische vermogen van een systeemplafond te bereiken. Dat komt doordat de baffles geluid aan twee zijden absorberen en systeemplafonds slechts een geluidsabsorberende zijde hebben.

Akoestisch comfort


Station2tation, Amersfoort NL
ROCKFON heeft ruim 40  jaar ervaring met akoestische oplossingen en kan architecten daardoor adviseren bij het design, akoestiek en ophangmethodes. Frank Winters: ‘Onze medewerkers kunnen in de meeste gevallen snel inschatten hoeveel baffles er nodig zijn om een beoogd akoestisch en esthetisch comfort te bereiken. Als akoestiek zeer nauw luistert, bijvoorbeeld in een muziekzaal, maken we exacte berekeningen van de nagalmtijd zonder baffles. Daarbij bepalen we aan de hand van simulatie hoeveel baffles er nodig zijn om de nagalmtijd te verminderen.’ Installateurs kunnen eveneens rekenen op de service van ROCKFON. Vier technische mensen in Nederland en België zijn dagelijks bereikbaar voor ondersteuning. ‘Wij innoveren niet om het innoveren, maar willen  met onze innovaties meerwaarde creëren voor onze  klanten. Deze vernieuwde kaderloze baffle is daar een voorbeeld van: meer ontwerpvrijheid en keuze voor de architect en meer installatiegemak voor de installateur.’

De ROCKFON Contour baffles zijn verkrijgbaar in de maten 1200 x 300 x 50 mm (12 stuks per doos) en 1200 x 600 x 50 mm (6 stuks pers door). De schroefogen worden meegeleverd. De ophangkabels worden separaat  geleverd.

Lees hier hoe ROCKFON Contour baffles bijdragen aan een gevoel van privacy en structuur in een grote, open ruimte van de Air France – KLM lounge op Schiphol.  Voor product informatie bezoek: ROCKFON Contour.
Lees meer


> ALLE NIEUWSBERICHTEN
ALLE NIEUWSBERICHTEN

Basket

Samples

    Documentation

      Place order