PRODUCT ZOEKEN

NIEUWS

ALLE NIEUWSBERICHTEN

maandag 20 juni 2016

NIEUW: innovatief W-profiel van ROCKFON geschikt voor bevestiging van alle plafonds

ROCKFON (onderdeel van ROCKWOOL) brengt een nieuw W-profiel op de markt: een trapvormig muurprofiel, verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen, geschikt voor alle ROCKFON plafondsystemen.

Het voordeel is dat je niet langer voor elk type plafond een eigen W-profiel op maat nodig hebt. Dit is uniek in de Nederlandse markt. De buitenste zijden van het W-profiel zijn altijd 15 millimeter lang. De binnenzijde (de ‘trap’) is beschikbaar in de afmetingen 8x12 millimeter of 10x15 millimeter. Doordat de buitenzijden even lang zijn, kan een monteur het W-profiel omdraaien om zo bijvoorbeeld de zijdes van 8 en 12 millimeter te wisselen. Daarnaast is op het profiel aangegeven voor welke kantafwerking dit profiel geschikt is (bijvoorbeeld X, D of E8) en waar de boorgaten zich bevinden. Dit vergemakkelijkt de montage en verkleint bovendien de foutmarge. ‘Nu Chicago Metallic is opgegaan in ROCKFON, zijn we samen in staat klanten een totaaloplossing aan te bieden: een plafondsysteem inclusief het ophangsysteem en profielen. De ontwikkeling van het Chicago Metallic® W-profiel is hier een goed voorbeeld van. Die laat zich leiden door de afmetingen van de plafondtegels’, aldus Tom Raes, productmanager bij ROCKFON.

Het nieuwe W-profiel is verkrijgbaar in twee afmetingen: 15x8x12x15 millimeter en 15x10x15x15 millimeter. De buitenste zijden zijn altijd even lang, zodat het zichtbare deel van het profiel altijd even groot is. Echter, het unieke is dat nu één profiel voor verschillende plafondtegels kan worden gebruikt. Het profiel met 8 millimeter is bijvoorbeeld geschikt voor het ophangen van plafondtegels met kantafwerking E en een doorzak van 8 millimeter: Sonar, Blanka, Krios en Color All. Door dit profiel simpelweg te draaien, kan het tevens gebruikt worden voor plafondtegels met D kantafwerking (12 mm): Sonar D, Blanka D, Krios D en Color All D. Zo past het W-profiel altijd bij één van de verschillende plafondtegels uit het ROCKFON-assortiment.

‘Dankzij deze innovatie hoeven we slechts twee typen W-profielen te laten fabriceren en op voorraad te hebben’, zegt Tom Raes. ‘Dit werkt voor monteurs ook prettiger: zij kunnen met één profiel goed uit de voeten. Daarnaast helpen we de monteur extra op weg door het profiel te voorzien van een print. Hierop staat voor welke kantafwerking het profiel te gebruiken is en waar geboord dient te worden. Dit verkleint de kans op montagefouten.’

Het W-profiel is bovendien met positief resultaat getest door onafhankelijk testinstituut Warrington in Gent. Hieruit blijkt dat het profiel onbrandbaar is (klasse A1). Daarnaast is het W-profiel geschikt voor ruimten met een vochtigheidsgraad van 70 tot 80 procent (klasse B). Dit komt voor in kantoorruimten, maar ook in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.


Lees meer


> ALLE NIEUWSBERICHTEN
ALLE NIEUWSBERICHTEN

Basket

Samples

    Documentation

      Place order