PRODUCT ZOEKEN

NIEUWS

ALLE NIEUWSBERICHTEN

dinsdag 18 oktober 2016

ROCKFON introduceert F-profiel met minimale zichtbare zijde vanaf 27 millimeter

ROCKFON (onderdeel ROCKWOOL) presenteert een ultraslank Chicago Metallic F-profiel, dat volledig inspeelt op de vraag naar plafonds die zo egaal en strak mogelijk ogen. Het profiel wordt gebruikt om een koof (bij niveauverschillen in het plafond) af te werken. Het onderste, zichtbare deel van het F-profiel is nu nog maar 27, 29 of 32 millimeter breed. Bij het eerdere F-profiel was dit nog 34, 37, of 40 millimeter.

Hier is dus sprake van een reductie van minstens 20 procent. Met het smalle profiel combineert ROCKFON functionaliteit en design. Met als resultaat, een plafond met een egale uitstraling waarbij profielen en ophangsystemen zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Het F-profiel, ontwikkeld door ROCKFON, wordt doorgaans gebruikt bij een niveauverschil in het plafond, zoals bij een lichtkoepel. Het profiel is geschikt voor de afwerking van drie standaard diktes van plafondplaten: 12,5 millimeter gipsvezelplaten, oftewel MDF (Medium Density Fibreboard), 15 of 19 millimeter houten platen of OSB (Oriented Strand Board).

De onderzijde van het profiel is uitzonderlijk smal (27, 29 of 32 millimeter). Dit is minstens 20% smaller dan het eerdere F-profiel. ‘Hierdoor is het profiel nauwelijks zichtbaar’, aldus Tom Raes, productmanager bij ROCKFON. ‘Dit sluit aan bij de wensen van de architect: de trend is namelijk dat plafonds zo egaal mogelijk zijn. Verstorende elementen als profielen en ophangsystemen moeten uit het zicht zijn.’

‘De kleinere afmetingen hebben nog een extra voordeel’, weet Raes. ‘Met een wat dikker profiel, moet de installateur meer kracht zetten bij het knippen of meerdere malen knippen. Het nieuwe F-profiel is dankzij de smalle afmeting eenvoudiger ter plaatse te versnijden of knippen. Dit bespaart de installateur tijd en komt de kwaliteit van het profiel ten goede. ’

Het F-profiel is beschikbaar in de volgende kleuren: white 001, white 901, alugrey 04 en black 08. Bovendien heeft het profiel brandweerstandsklasse A1 volgens de norm EN 13501-1. Dit betekent dat het profiel onbrandbaar is.


Lees meer


> ALLE NIEUWSBERICHTEN
ALLE NIEUWSBERICHTEN

Basket

Samples

    Documentation

      Place order