PRODUCT ZOEKEN

NIEUWS

ALLE NIEUWSBERICHTEN

vrijdag 19 oktober 2012

Rockcycle®

In de bouwwereld wordt er veel gesproken over duurzaamheid. Duurzaamheid is doen. ROCKFON en ROCKWOOL zetten daad bij woord als het aankomt op het gebied van milieu en recycling en slaan de handen ineen met Van Gansewinkel

Van idee tot duurzame oplossing

Isala Ziekenhuis ZwolleIsala Ziekenhuis ZwolleIsala Ziekenhuis ZwolleAl meer dan 20 jaar recyclen Rockfon en ROCKWOOL steenwolproducten in het eigen productieproces, hierbij ging het voornamelijk om eigen restmateriaal. Op kleine schaal producten werden er uit de markt terug genomen, om deze opnieuw te gebruiken als grondstof in de productie. Hierbij gaat het zowel om snij-afval, als om afval tijdens renovatie.

Tijdens de bouw van het Isala kinderziekenhuis werd door hoofdaannemer BAM aan plafondmontagebedrijf Verwol Plafond & Wand als eis gesteld dat de geplaatste producten aan het eind van hun levensduur terug genomen zouden worden door de fabrikant. Een groeiende markttrend. Hierbij maakte Verwol zich de bedenking: “Als het over een aantal jaar kan, waarom niet al nu met de huidige afval.”

En zo kwam Verwol in overleg met Rockfon tot het idee het snij-afval direct terug te nemen in de originele Rockfonverpakking op een pallet gestapeld. Hiermee kon het restafval gemakkelijk ingezameld worden en direct getransporteerd worden naar de recyclage fabriek in Roermond.

Rockfon maakte een projectfilm over Isala, waarin het hele proces belicht wordt (zie onderaan deze pagina)

Intussen liep binnen de ROCKWOOL Groep, waar Rockfon deel van uit maakt, een project om het ontzorgen van steenwolrestmaterialen nog beter te laten verlopen.. Hiervoor werd een partnership aangegaan met Van Gansewinkel. De recycleservice werd omgedoopt tot

Rockcyle®

Rockcycle®Rockcycle® biedt u professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL steenwolresten. Samen met Van Gansewinkel heeft ROCKWOOL een retoursysteem ontwikkeld, waar met behulp van containers of pallets ROCKWOOL steenwolresten worden gescheiden van overig afval, verzameld, opgehaald en ter recycling bij ROCKWOOL worden afgeleverd. Zo kan het worden hergebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe ROCKWOOL steenwolproducten.

Recycling van uw gebruikte steenwolresten

ROCKWOOL beschikt over een eigen recyclingfabriek. Hier worden steenwolresten tot briketten geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe steenwol. Zo wordt de kringloop gesloten. Nieuwe producten bestaan daarmee tot wel 84% uit gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen. Rockcycle® zorgt niet alleen voor een efficiënte verwerking van uw afvalstromen, maar draagt samen met u bij aan het slimmer (her)gebruiken van grondstoffen, het reduceren van afval en een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Rockcycle® verzorgt voor u de logistieke afhandeling van (gebruikte) steenwolresten in de Benelux. Daarmee bespaart u o.a. tijd en handlingskosten. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu door een vermindering van afval en een verlaging van het primair grondstofverbruik. Dit is belangrijk omdat ook in de bouwbranche en de industrie steeds vaker een bewuste keuze wordt gemaakt voor het gebruik van natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Meer informatie

Als u meer informatie over de mogelijkheden van Rockcycle wilt of als u gebruik wil maken van deze recycleservice verwijzen wij u door naar onze Rockcycle brochure die u via onderstaande link kunt openen.

www.rockfon.be/brochures/rockcycle

Projectfilm Isala ziekenhuis

 


  > ALLE NIEUWSBERICHTEN
  ALLE NIEUWSBERICHTEN

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order