PRODUCT ZOEKEN

NIEUWS

ALLE NIEUWSBERICHTEN

vrijdag 2 augustus 2013

1 Jaar Kinshasa

Vorig jaar doneerde ROCKFON en haar klanten maar liefst € 40.000 aan SOS Kinderdorpen voor de bouw van een school in het dorp. Dit bedrag werd bij elkaar gespaard gedurende de ROCKFON Go4Gold actie en overhandigd tijdens een charity event in Antwerpen

Verjaardag

Afgelopen mei vierde het SOS Kinderdorp van Kinshasa haar 1ste verjaardag sinds de officiële opening. Omdat u één van de bedrijven en organisaties bent die dit project mee heeft helpen realiseren, willen we u graag de verdere groei en bloei van dit nieuwe project mee laten volgen.

Sinds de opening van het kinderdorp mocht SOS 150 kinderen verwelkomen. Allemaal kinderen die er helemaal alleen voor stonden in de stad Kinshasa, zonder familie of verwanten die voor hen konden zorgen. In het SOS Kinderdorp vonden zij een nieuwe thuis bij een SOS moeder met SOS broers en zussen.

School

Ook de SOS School in Kinshasa draait ondertussen op volle toeren. De school telt vandaag 259 kinderen. 148 daarvan wonen in het kinderdorp, 111 kinderen zijn afkomstig uit de lokale gemeenschap. Zij wonen meestal een eindje verder dan de SOS School en komen dagelijks te voet, per fiets of per voertuig naar school.

Tekenend verhaal
Sinds de opening van het kinderdorp mocht SOS 150 kinderen verwelkomen. Een tekenend verhaal voor deze kinderen is dat van Bernard, een jongen van 9.

De vader van Bernard had een klein winkeltje. Samen met zijn moeder, vader en kleine broer had Bernard een woonplaats en wat geld om te overleven. Tot op het moment dat zijn vader overleed. Toen verloren ze alles. Het winkeltje liep niet meer, hun inkomen viel weg en ze konden hun huis niet meer betalen. En zo kwamen ze op straat terecht. Door deze moeilijke situatie overleed niet veel later ook Bernards moeder.

Op dat moment konden Bernard en zijn broertje nog bij een oom terecht. Maar een paar jaar later kon de oom de vele kinderen ten laste niet meer verzorgen. Deze reeks tegenslagen deden de oom en zijn familie geloven dat Bernard en zijn broertje onheil brachten, en dat ze zelf verantwoordelijk waren voor de dood van hun ouders. Bernard en zijn broertje werden beschuldigd van hekserij, een volksgeloof dat in Kinshasa vaak voorkomt wanneer families uit hun voegen barsten.

Ze werden uit het huis van de oom verjaagd en kwamen opnieuw op straat terecht. Als heksenkinderen werden ze vele malen gekweld en vernederd. Tot een vrouw uit de buurt hen opmerkte en SOS Kinderdorpen vroeg of ze geen plaats hadden voor Bernard en zijn broertje.
Nu wonen ze allebei in het familiehuis 11 van het kinderdorp in Kinshasa, bij SOS moeder Betty. Bernard zit in het 2de leerjaar van de SOS School, zijn broertje in de kleuterschool. Ze hebben een nieuwe thuis gevonden en een moeder die van hen houdt en voor hen zorgt. Ze kunnen gezond eten en naar school gaan. Voor hen ziet het leven er nu helemaal anders uit!


  > ALLE NIEUWSBERICHTEN
  ALLE NIEUWSBERICHTEN

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order