PRODUCT ZOEKEN

Installatie voordelen

De troeven van steenwol garanderen een optimale installatie.

Onze lichte producten zijn gemakkelijk te zagen en hebben geen acclimatisatie nodig. Ze helpen betere arbeidsomstandigheden te scheppen voor installateurs.

Lichtgewicht

De producten van ROCKFON uit steenwol zijn 50 tot 80 % lichter dan natgevilte minerale vezels of gipsplafondtegels. Daardoor zijn ze gemakkelijker te hanteren, wat rugletsels helpt te voorkomen.

Gemakkelijk te snijden

Onze plafondpanelen kunnen eenvoudig en precies in één beweging gesneden worden, zonder af te brokkelen, zonder gebruik te maken van speciaal snijgereedschap. Het snijden kan binnen het gebouw gebeuren, gezien geen stofdeeltjes vrijkomen.

Onze producten op maat snijden rond muren en voorzieningen is heel eenvoudig met een scherp mes. Om de totale uitstraling van het plafond te behouden, moeten zichtbare snijkanten worden behandeld met de juiste randverf van ROCKFON.

Minder afval

Aangezien de producten van ROCKFON eenvoudig te snijden zijn en robuuste kanten hebben, leveren ze minder afval op en kunnen ze netjes en efficiënt worden geïnstalleerd. De oplossingen van ROCKFON zijn minder broos en brokkelig dan andere materialen en minder gevoelig voor schade tijdens de installatie.

Flexibiliteit

Door de combinatie van het niet-hygroscopisch karakter en de hoge vochtbestendigheid van onze producten kunnen de plafondpanelen geïnstalleerd worden in nog niet volledig afgewerkte en nog niet hermetisch afgesloten gebouwen, waar HVAC systemen nog niet functioneren. Ze kunnen zelfs worden geïnstalleerd voordat het gebouw af is. Zo versnelt het bouwproces en geeft het rust aan alle betrokkenen.

Dit betekent dat vertragingen van andere vaklieden niet noodzakelijk de plafondinstallatie vertragen of belemmeren. Tot slot presteren de plafondpanelen van ROCKFON beduidend beter dan plafondtegels van onze concurrenten wanneer u ze bewaart onder wisselende vochtigheids- en omgevingsomstandigheden. Hoe dan ook raden we niet aan om onze panelen buiten op te slaan.

  Product zoeken

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order